عملیات های هوایی اسرائیل (رژیم صهیونیستی) علیه حزب الله
بنجامین اس. لمبث, Benjamin S. Lambeth, روح الله افراسیابی
آموزه های جنگ 33 روزه لبنان و 22 روزه غزه
ارتش رژیم صهیونیستی در تابستان سال 2006 میلادی جنگی 33 روزه را علیه رزمندگان حزبالله لبنان و سپس در زمستان 2009 میلادی جنگ 22 روزه دیگری را در نوار غزه علیه حماس با اهداف از پیش تعیین شده با استفاده از قدرت هوایی خود به راه انداخت. در این دو نبرد که با انجام بیش از 53 هزار پرانه صورت پذیرفت، رهبران این رژیم به هیچ یک از اهداف راهبردی ترسیم شده خود دست نیافتند و در نهایت هردو جنگ بینتیجه پایان یافت. نگارنده در کتاب حاضر تلاش کرده تا عوامل ناکامی رژیم اشغالگر قدس را در این دو جنگ با رویکرد خاص خویش تحلیل، مقایسه و آموزههای منبعث از آن را ترسیم کند
کتاب عملیاتهای هوایی اسرائیل (رژیم صهیونیستی) علیه حزب الله نوشته بنجامین اس. لمبث، به بررسی جنگ 33 روزه و 22 روزه اسرائیل با حزب الله لبنان میپردازد.
کتاب عملیاتهای هوایی اسرائیل علیه حزبالله (Air Operation in Israel’s War Against Hezbollah) تلاش میکند تا عملکرد نیروی هوایی اسرائیل را در برابر نیروهای ایثارگر حزبالله لبنان در جنگ 33 روزه سال 2006 به تصویر بکشد و نشان دهد که نیروهای حزبالله تا آخرین هفته نبرد با تسلط عالی و حملههای موشکی دقیق از راه دور خود، توانستند نیروهای دفاعی اسرائیل را شکست دهند.
ارتش اسرائیل از 12 ژوئیه تا 19 اوت 2006 میلادی، با حملات پیدرپی به لبنان در پاسخ به حملهی غافلگیرانه و تحریکآمیز و خوب طراحی شدهی رزمندگان حزبالله به شمال اسرائیل در ربودن دو سرباز اسرائیلی که با هدف فشار به این کشور برای وادار کردن آن به آزادسازی اسرای حزبالله انجام شده بود، جنگی 22 روزه را علیه این سازمان به راه انداخت.
بنجامین اس. لمبث (Benjamin S. Lambeth) سعی کرده تا به کمک مصاحبه با فرماندهان درگیر و خلبانان منتخب اسرائیلی، این جنگ را به صورت یک طرفه مورد بحث و بررسی قرار دهد. از خلال کتاب روشن میشود که نوعی رقابت مخفیانه بین فرماندهان و رهبران نظامی و سیاسی اسرائیل وجود داشته که دو ایده متفاوت از یکدیگر را دنبال میکردند.
در بخشی از کتاب عملیات هوایی اسرائیل علیه حزبالله میخوانیم:
در بیشتر موارد، نیروی هوایی اسرائیل در آن دسته از حوزههای مأموریتی که در آنها به صورت طبیعی برتری داشت، توانست لیاقت بالای خهود را در جنگ 22 روزه علیه حزبالله نشان دهد. در حقیقت، کمیتهی وینوگراد، که پس از جنگ توسط نخستوزیر اولمرت برای بررسی و ارزیابی عملکرد دولت خود و نیروهای دفاعی اسرائیل تشکیل شد، در گزارش نهایی خود به این نتیجه رسید که نیروهای دفاعی اسرائیل “دستاوردهای تأثیرگذاری” داشته است و یکی از تأثیرگذارترین نیروی شرکتکننده در همهی بخشهای عملیات “تغییر رویکرد” به شمار میرود. قابل توجهترین این دستاوردها، حملهی پیشدستانهی بسیار موفق نیروی هوایی اسرائیل به موشکهای میانبرد شناسایی شده و قابل هدفگیری حزبالله در همان شب نخست آغاز جنگ و نیز عملیاتهای هدفمند و به موقع آن بر علیه پرتابگرهای موشک کوتاهبرد (و همچنین بعضی از پرتابگرهای موشک میانبرد) دشمن بلافاصله پس از اقدام آنها به پرتاب بود.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
سخن مترجم
مقدمه مؤلف
خلاصه کتاب
فصل اول: مقدمه و مروری بر عملیات
فصل دوم: کات برجستهی نبرد
فصل سوم: اقدامات هوایی شاخص اسرائیل
فصل چهارم: مشکلات و تنگناهای نیروی هوایی اسرائیل
فصل پنجم: یافتههای کمیتهی نیروهای دفاعی اسرائیل
فصل ششم: فرصت و آزمون دوم در غزه
فصل هفتم: مرور و بازنگری دوبارهی جنگ دوم لبنان
فصل هشتم: جمعبندی و نتیجهگیری
کتابشناسی
منابع و مآخذ
نمایه
چکیده
به دنبال گروگان گیری دو سرباز اسرائیلی توسط نیروهای حزب الله، ارتش رژیم صهیونیستی حملات گسترده ای را از 12 ژوئیه 2006 علیه لبنان آغاز کرد. اسرائیل با این تهاجم، حقوق بشر به خصوص کنوانسیون های 1949 ژنو، دو پروتکل الحافی آن و قطعنامه ای شورای امنیت سازمان ملل متحد را به تمسخر گرفت و بدان ها وقعی ننهاد. اسرائیل نام این تهاجم را «حق دفاع از خود» نهاد تا کار خود را توجیه کند.این تهاجم به کشته شدن صدها زن و کودک لبنانی که کوچک ترین دخالتی در جنگ نداشتند و ویرانی بسیاری از مناطق دور از صحنه درگیری انجامید.
جنگ 33 روزه که با تهاجم اسرائیل به لبنان آغاز شد و با تصویب قطعنامه 1701 شورای امنیت و پذیرش آتش بس بین حزب الله و اسرائیل پایان یافت، از ابعاد مختلفی قابل بررسی، تحلیل و ارزیابی است. عملیات دفاعی و پیروزی درخشان مقاومت اسلامی لبنان به رهبری حزب الله در مقابل تهاجم گسترده و بی رحمانه رژیم صهیونیستی، نمادی از برجسته ترین و بدیع ترین منازعه در عصر حاضر از لحاظ نوآوری های پسامدرن جنبشی مردمی علیه رژیمی مجهز به پیشرفته ترین فناوری های تسلیحاتی است. جنگی که گمان می رفت در مدتی کوتاه به سود رژیم صهیونیستی پایان ابد، به بزرگترین شکست این رژیم تبدیل شد و ارکان دکترین امنیتی و استراتژی جنگ برق آسای آن را متزلزل کرد