عقاب های سرزمین ایران نبردهای هوایی دفاع مقدس به روایتی دیگر 1
کتاب عقابهای سرزمین ایران: نبردهای هوایی دفاع مقدس به روایتی دیگر – جلد اول نوشته علی غفوری، به تاریخ حضور نیروی هوایی ارتش و نقش مهم و تأثیرگذار آن در جنگ ایران و عراق میپردازد.
عقاب های سرزمین ایران نبردهای هوایی دفاع مقدس به روایتی دیگر 1
در طول هشت سال دفاع مقدس، واحدهای متعددی از ارتش و سپاه با ایستادگی در برابر دشمن تا بن دندان مسلح به انواع تجهیزات و سلاحهای پیشرفته و برخوردار از اطلاعات ارسال شده از سوی ماهوارههای جاسوسی ابرقدرتهای دهه هشتاد میلادی، جانفشانی کردند، و در عقب راندن دشمن بعثی عراق نقش مهمی داشتند. بیشک تاریخ هرگز رشادتهای جوانان و نوجوانان بسیجی را نیز به موازات تلاش این رزمندگان از یاد نخواهد برد.
شکی نیست که رشادت و فداکاری خلبانان شجاع نیروی هوایی تأثیر بسیار زیادی در از کار انداختن ماشین جنگی دشمن بعثی داشت، اما جا دارد درباره تأثیر نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنگ هشت ساله به اندازه کافی اطلاعرسانی شده و جوانان ایرانی با خلبانان برگزیده نیروی هوایی کشورمان آشنا شوند و یا عملیاتهای انجام
شده توسط آنها را برشمرده و آمارهایی از سرنگونی هواپیمای متجاوز عراقی و خسارت وارده به تأسیسات و مراکز نظامی دشمن داد.
در بخشی از کتاب عقابهای سرزمین ایران میخوانیم:
در ابتدای سال 1350 درخواستهای دولت آمریکا از شاه مرتب افزایش مییافت. تهران مملو از کارشناسان آمریکایی بود و کسی نمیدانست چه تعداد از این کارشناسان برای توسعه قوای سهگانه ایران و چه تعداد برای جاسوسی در کشور به سر میبرند. در این سال واشنگتن از تهران درخواست کرد که در طرحی با عنوان «ژن سیاه» برای جمعآوری اطلاعات از مرزهای شوروی، خلبانان آمریکایی و ایرانی به شکل مشترک با استفاده از هواپیماهای طرفین پرواز انجام دهند.
شاه نیز ضمن قبول این درخواست خطرناک، از مقامات نظامی آمریکا خواست تا با فروش یک جنگنده بسیار پیشرفته به ایران موافقت کند. در آن سالها اتحاد شوروی قدرت اول زمینی و قدرت دوم دریایی و هوایی جهان بود و هرگونه زورآزمایی با آن کشور به مثابه خودکشی بود. البته آمریکاییها به مسئولان ایرانی اطمینان میدادند که از آنها در برابر حمله احتمالی شوروی حمایت خواهند کرد، اما همگان به خوبی میدانستند که اگر شوروی با 50 لشکر قدرتمند به ایران حمله کند و همزمان دهها پایگاه هوایی خود در جنوب آن کشور را علیه ما به کار گیرد کمکهای آن سوی اقیانوس چندان به کار ایران نخواهد آمد. (باید متذکر شد که در اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 میلادی آمریکا هرگز توان دریایی و هوایی امروز را نداشت).
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه
فصل اول: نیروی هوایی و توسعه قدرت هوایی نظامی
فصل دوم: انقلاب اسلامی و آغاز تلاطم در ارکان قدرت هوایی
فصل سوم: حمله بزرگ و نافرجام
فصل چهارم: انتقام بزرگ
فصل پنجم: هفت روز اول جنگ چگونه گذشت؟
فصل ششم: سلاطین آسمان
فصل هفتم: حماسه پایداری دزفول
فصل هشتم: نیروی هوایی و دفاع از خرمشهر
فصل نهم: توقف دشمن، کاهش شهدا و سوانح هوایی نهاجا
فصل دهم: تغییر راهبردی عراق و ادامه حملات نهاجا به خاک دشمن
فصل یازدهم: نابودی نیروی دریایی عراق
منابع و مآخذ
نمایهها