نام کتاب : کتاب هفت قانون معنوی موفقیت
نویسنده : دیپاک چوپرا
مترجم : گیتی خوشدل
اگرچه عنوان این کتاب هفت قانون معنوی موفقیت است، اما میتوان آن را هفت قانون معنوی زندگی نامید، زیرا همان اصولی را عرضه میکند که طبیعت برای آفرینش هر چیزی در بعد مادی-هر آنچه میبینیم و میشنویم و استشمام میکنیم، مزه میکنیم و لمس میکنیم- از آنها سود میجوید
چرا باید این کتاب را خواند؟
در دنیایی که روزبهروز ماشینیتر میشود همهی ما نیاز داریم گاهی دور از هیاهو در گوشهای بنشینیم و کتابی در دست بگیریم، کتابی که داستانی پر پیچ و خم ندارد، کسی در آن بیمار نمیشود و کسی در آن نمیمیرد، بلکه در آن راه و رسم رسیدن به عشق و موفقیت آموزش داده میشود.
کتابی که قادر است روی خوش زندگی را نمایان کند، رویی که همهی ما مدتهاست در انتظارش هستیم.
کتاب هفت قانون معنوی موفقیت همان کتابی است که میتواند بخش زیبای زندگی را بار دیگر نمایش دهد. این کتاب همان کتابی است که میتواند روح شما را در آغوش بکشد و تصویری زیبا از آینده در برابرتان قرار بدهد. کتاب هفت قانون معنوی موفقیت کتابی است که شما را نجات میدهد. خواندن این کتاب مسیر رسیدن به آرزوها و خواستههایتان را هموار میکند و به شما نشان میدهد که چگونه میتوان با دانستن تنها هفت قانون کلی، غرق در آرامش و موفقیت شد.
درباره کتاب هفت قانون معنوی موفقیت اثر دیپاک چوپرا
دیپاک چوپرا موفقیت را «گسترش مدام شادمانی و تحقق فزاینده هدفهای ارزشمند» تعریف میکند. او معتقد است که موفقیت توانایی برآورده سازی آرزوها بهآسانی است.
او در این کتاب ابتدا دربارهی لزوم اعتقاد به قانون معنوی سخن میگوید: «در دنیایی که امروزه تا این حد ماشینی و دیجیتال شده است لازم است انسانها به بخش معنوی روح خود بپردازند تا بتوانند از آن برای رسیدن به موفقیت و آرزوهایشان استفاده کنند.»
دیپک چوپرا قبل از توضیح قوانین موفقیت، دربارهی چیستی قانون حرف میزند. او مفهوم قانون را به این شکل بیان میکند: «قانون فرآیندی است که طی آن نامتجلی متجلی و ناظر، منظور میشود. فرآیندی که طی آن نظارهگر منظره میشود و رؤیابین رویای خود را متجلی میسازد.
مروری بر فصلهای کتاب هفت قانون معنوی موفقیت
دیپاک چوپرا در این کتاب دربارهی هفت قانون طلایی حرف میزند. هفت قانونی که درواقع میتوانند بسیار کمک کننده باشند. او نهتنها این قوانین را معرفی میکند و چگونگی عملکردشان را توضیح میدهد، بلکه به خوانندگانش آموزش میدهد که چگونه میتوانند این قوانین را به زندگی روزمرهی خود وارد کنند تا هر چه سریعتر به موفقیت دست یابند. قوانین کتاب هفت قانون معنوی موفقیت به شرح زیر هستند:
1) قانون توانایی مطلق : دیپاک چوپرا دربارهی این قانون میگوید: «منشاء هرآنچه آفریده میشود آگاهی مطلق و توانایی مطلق است که جویای تجلی از نامتجلی است. و راه آن مراقبه سرشار از سکوت، اتصال با طبیعت و عدم داوری و پیشداوری است.»
2) قانون بخشایش: این قانون دربارهی بخشش است: « با اشتیاق به بخشیدن آنچه میجوییم فراوانی کائنات را در زندگیمان به جریان میاندازیم. و راه آن این است ببخشید. دریافت کنید. به جریان اندازید.»
3) قانون «کارما» یا علت و معلول: این قانون میگوید: «وقتی اعمالی را برمیگزينيم که برای دیگران شادمانی و کامیابی میآورند. ثمره «کارما»ی ما شادمانی و کامیابی خواهد بود. و راه آن: نظاره انتخابها، ارزیابی عواقب و گوش سپردن به گواهی دل است.
4) قانون کمترین تلاش: دیپاک چوپرا در چهارمین قانونش میگوید: « در هر قصد و آرزو مکانیسم توفیق آن نهفته است. اگر قصد و آرزو به حیطه توانایی مطلق درافکنده شود. دارای قدرت نظام دهنده نامحدود است. و راه آن این است: تهیه فهرست آرزوها، سپردن و تسلیم آنها به کائنات و هشیاری از لحظه حال.»
5) قانون قصد و آرزو: این قانون میگوید : «در هر قصد و آرزویی مکانیسم توفیق و تجلی آن نهفته است… قصد و آرزو در حیطهی توانایی مطلق دارای قدرت نظاممند نامحدود است؛ و هنگامیکه در خاک حاصلخیز توانایی مطلق قصدی را درافکنیم.» این قدرت نظاممند نامحدود را برای خود به کار وامیداریم. و راه آن این است: تهیهی فهرست آرزوها، عدم دلبستگی و تسلیم آرزوها به کائنات، حضور در لحظه حال.
6) قانون عدم دلبستگی: با اشتیاق خود به گام نهادن در ناشناخته که حیطهی تمامی امکانات است، خود را به ذهن خلاقی میسپاریم که چرخش کائنات را همنوا میسازد. را آن: «عدم دلبستگی، حکمت عدم یقین و امکانات نامحدود است.
7) قانون «دارما» یا غایت حیات: این قانون میگوید هنگامیکه استعداد بیهمتای خود را به خدمت به دیگران میآمیزیم، وجد و استعلای جان خویش را تجربه میکنیم که هدف غایی همهی هدفهاست. راه آن: کشف ضمیر برتر، تهیهی فهرست از استعدادهای بیهمتای خود و خدمت به دیگران.
با توجه به استقبال بیسابقه عموم از کتاب «هفت قانون معنوی موفقیت» دکتر چوپرا از همه جهانیان خواسته است که بهمنظور ایجاد یگانگی در آگاهی جمعی سیاره زمین؛ هرروز از هفته به ترتیب زیر به یکی از این قوانین اختصاص یابد.
یکشنبه: قانون توانایی مطلق.
دوشنبه: قانون بخشایش
سهشنبه: قانون «کارما» یا علت و معلول.
چهارشنبه: قانون کمترین تلاش.
پنجشنبه: قانون قصد و آرزو.
جمعه: قانون عدم دلبستگی.
شنبه: قانون «دارما» يا غایت حیات.
درباره نویسنده
دیپاک چوپرا (Deepak Chopra) نویسنده و درمانگر هندی- آمریکایی است. کتابهای دیپاک چوپرا او را تبدیل به یکی از مشهورترین و ثروتمندترین نویسندگان و درمانگران طب سنتی و روحانی کرده است.
دیپاک چوپرا قبل از مهاجرت به آمریکا، در سال 1970 در هندوستان پزشکی خواند و پانزده سال بعد با ماهاریشی ماهِش یوگی دیدار کرد و به طب سنتی و روحانی علاقمند شد. چوپرا معتقد است که یک فرد میتواند به سلامت کامل برسد، یعنی تمام اجزای بدنش سالم باشند و درگیر هیچ بیماریای نباشد. او رهبری است که در زمینهی رابطهی علمی ذهن و تن و توانایی انسان، آوازهی جهانی دارد.
دیباک چوپرا نویسندهی کتابهای پر فروشی مانند « ذهن بیانتها، جسم پردوام»، «شفای کوانتمی» و «آفرینش فراوانی»، «اکسیر»، «بازتاب سایه»، «در شادی پایدار زیستن» و هفت قانون معنوی موفقیت است. او در همهی این کتابها روشها و راهکارهای خود را برای داشتن یک زندگی شادتر به خوانندگان ارائه میدهد. دیپاک چوپرا تعدادی برنامهی ویدیویی هم دارد که میتوانید آنها را بهسادگی از اینترنت پیدا کنید. دیدن ویدیوهای این نویسندهی توانا، میتواند برای فهم قدرت کلام او بسیار مناسب باشد.
کتابهای دیپاک چوپرا تاکنون به بیش از بیستوپنج زبان دنیا ترجمهشدهاند. دیپاک چوپرا سالانه در کشورهای مختلفی ازجمله آمریکا، هندوستان، ژاپن و استرالیا سخنرانی میکند و قلب میلیونها خواننده و طرفدار را با سخنانش روشن میکند. او اکنون مدیر روابط علمی ذهن و تن و توانایی در مرکز بهداشت سندیهگو است.