نام کتاب : کتاب چهره خوانی و هنر قیافه شناسی
نویسنده : مک فالر
مترجم : سید منصور واحدی
کتاب چهره خوانی (دائره المعارف مصور هنر قیافه شناسی)، اثر مک فالفر ، با ترجمه منصور واحدی ،
شما تا به حال چهره خوانی کرده اید؟ آیا می دانید چهره خوانی چیست و چگونه می توان آن را انجام داد؟ اگر می خواهید
یکی از موضوعاتی که می تواند ذهن ما را درگیر کرده و با چالش مواجه کند؛ چهره خوانی است. برخی افراد ادعا می کنند که توانایی تشخیص خصوصیات اخلاقی دیگران با نگاه کردن به چهره آن ها را دارند. چنین کسانی بیان می کنند که می توانند
ویژگی های شخصیتی یک فرد را از روی فرم و حالت قسمت های مختلف چهره او تشخیص دهند. سوال مهمی که در این مورد مطرح می شوند این است که آیا چنین ادعایی واقعا صحت دارد؟ انسان توانایی تشخیص خصوصیات اخلاقی هم نوعان خود را با نگاه کردن به قسمت های مختلف صورت آن ها را دارد؟
در پاسخ به این سوالات باید بگوییم ادعای اطلاع از خصوصیات اخلاقی با نگاه کردن به چهره دیگران چندین سال است که مطرح شده و پیشرفت هایی نیز داشته است.
ولی نمی توان گفت تمام اطلاعاتی که چنین افرادی به دیگران می دهند، درست است.
با این حال کم نیستند تعداد کسانی که به کسب اطلاعات در مورد این موضوع علاقه دارند. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف چهره خوانی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
چهره خوانی چیست؟
کتاب چهره خوانی مک فالر
موقعیتی را تصور کنید که با نگاه کردن به چهره دیگران می توانید به خصوصیات اخلاقی آن ها پی ببرید. در نتیجه بهتر می توانید
با دیگران ارتباط برقرار کرده و یک رابطه سالم و پایدار شکل دهید. در این شرایط می دانید که فرد مقابل چه تیپ شخصیتی دارد
و خصوصیات اخلاقی او شامل چه مواردی می شوند.
از این طریق میزان اختلافات بین فردی کاهش می یابد، چون شما می دانید که فرد مقابل شما به یکباره هیجانی می شود یا اینکه فردی درونگرا بوده و علاقه او به تنها ماندن از سر لجبازی با شما نیست.
چهره خوانی یک علم نانوشته، غیر رسمی و در واقع ثابت نشده است.
کسانی که ادعا می کنند توانایی خواندن چهره دیگران را دارند نمی توانند به صورت مطلق و کاملا صحیح، تمام خصوصیات اخلاقی دیگران را بیان کنند.
یا اینکه برای انجام کارهای تحقیقاتی، به چهره یک نفر نگاه کرد و او را فردی درستکار یا هنجارشکن معرفی کنند.
در واقع می توان گفت خواندن چهره دیگران تا حدودی به برقراری ارتباط کمک می کند. این مورد نوعی مهارت ارتباطی غیر کلامی محسوب می شود که به حفظ روابط بین فردی کمک می کند.