فیلم آموزش پرورش ماهی کوی
فیلم آموزش پرورش ماهی کوی
ماهی کوی یکی از مشهورترین ماهی ها برای نگهداری در بیرون از خانه می باشد. ماهی کوی را اولین بار در کشور ژاپن پرورش دادند که بسیار مورد استقبال قرار گرفت و موضوع اصلی بسیاری از کارهای هنری شد.
ماهی کوی یا کَپور زینتی (به ژاپنی: 鯉) (تلفظ: کُیْ) (نام علمی: Cyprinus rubrofuscus koi) یکی از انواع تزئینی و پرورش یافته از کپورماهیان است که دارای رنگهای مختلف و زیبایی است و به عنوان ماهی زینتی در برکهها، حوضچهها و آکواریومها نگهداری میشود.
کپور زینتی رنگی در اصل Irokoi (色鯉) به معنی کپور رنگی، هاناکوی (花鯉) به معنی کپور گلدار و Moyōkoi (模様鯉) به معنای کپور طرحدار نامیده میشد. نظریههای مختلفی در مورد چگونگی استفاده از این کلمات و تغییر آن به کلمه نیشیکیگوی (錦鯉) که امروزه استفاده میشود وجود دارد. یک نظریه بر این باور است که در طول جنگ جهانی دوم، کلمات ایروکوی و هاناکوی (که میتوانند معانی جنسی داشته باشند) به نیشیکیگوی تغییر یافت زیرا برای موقعیت اجتماعی جنگ مناسب نبودند. نظریه دیگر این است که Nisikigoi، که نام اصلی گونه محبوب Taishō Sanshoku بود، به تدریج به اصطلاحی تبدیل شد که برای همه کویهای زینتی استفاده میشود.
کویها بیشتر برای آراستن باغها در فضای باز و در استخرها و حوضچههای باغها نگهداری میشوند. این نوع ماهی در دهه ۱۸۲۰ از پرورش و اصلاح نژادی کپور معمولی به وجود آمد. کویها هنوز در ژاپن طرفداران فراوانی دارند و نماد عشق و دوستی خوانده میشوند. رنگهای کوی بسیار گوناگون میباشد، اما رایجترین این رنگها سفید، قرمز، سیاه، زرد، آبی و خامهای میباشند.
در چند دهه گذشته علاقهمندان زیادی در میان مردم غرب و سایر نقاط جهان به پرورش ماهی کوی (Koi) یا ماهی کپور معمولی زینتی (کپور رنگی) روی آوردهاند. پرورش و نگهداری این ماهی زینتی استخری، به امری مفرح و یک ابزار اشتغالزا و پردرآمد تبدیل شده و در مقایسه با پرورش سایر حیوانات خانگی از سابقه تاریخی و سطح فرهنگی بالاتری در میان مردم برخوردار میباشد. از گذشتههای دور در شرق، پرورش ماهی کوی از اهمیت و ارزش بسیاری برخوردار بوده و گسترش نژادهای خاص و زیباتر، اولویت ویژهای داشتهاست، که بر اهمیت و محبوبیت بیش از پیش آنها میافزاید. این امر سبب گردید تا بشر در طول قرنها ماهی کوی را به عنوان «جواهر زنده» بنامد و به تجارت ارقام جدیدتر آن بپردازد. بهطور کلی عمدهترین نگرانی نهادهای نظارتی دنیا از واردات ماهی کوی، مربوط به بیماری ویروسی «هرپس ویروس کوی» است که در حال حاضر، تقریباً در سراسر جهان وجود داشته و تبدیل به خطر بزرگی برای این صنعت گردیدهاست. تاریخ دقیق ورود این ماهی به کشور ایران مشخص نیست، ولی در دو دهه اخیر واردات و تولید ماهی کوی در ایران روند رو به رشدی داشتهاست.
اگرچه که ماهی کوی مستقیما به ماهی قرمز مربوط می شود، اما اشتباه بزرگی است که مراقبت از آن را با ماهی قرمز یکسان بدانیم . این ماهی هرگز نمی تواند داخل یک تنگ زندگی کند و نیاز به استخر در بیرون از خانه دارد . اگر فکر می کنید که به نگهداری این ماهی علاقه دارید،
مروری بر ماهی کوی
- ماهی کوی یک ماهی زینتی محسوب می شود . این ماهی به خانواده سیپرینیدایی ها برمی گردد که همه ماهی های قنات و کپور در آن جای می گیرند . کلمه کوی از کلمه ژاپنی برگرفته شده است.
- نگهداری از این ماهی از قرن 19 ام رواج پیدا کرد و زمانی بود که باغبانان در حین کار، آن را کشف کردند . متاسفانه جمعیت این ماهی های زیبا در کل دنیا کم شده است.
- ماهی کوی اگر تحت مراقبت دقیقی قرار بگیرد ، می تواند تا 50 سال هم زندگی کند . می توانید این ماهی ها را از استخرهای ماهی نیز خریداری کنید.
رفتار ماهی کوی
ماهی کوی یک ماهی آرام است که می تواند به خوبی با سایر ماهی ها تعامل برقرار کند اما به تنهایی نیز عادت دارد.
ماهی کوی توانایی زندگی با 5 الی 15 ماهی دیگر را دارد و می تواند لابلای آن ها شنا کند . ماهی کوی معمولا در سطح دریا شنا می کند و غذاهای طبیعی و خزه های رشد کرده ته استخر و آب را می خورد.
این ماهی در هوای سرد ، به قسمت های عمیق آب می رود تا پناهگاهی برای سرما داشته باشد. این ماهی ها بسیار فعال و اکتیو هستند و با شنا کردن مداوم ، رنگ زیبای خود را نشان می دهند.
ماهی کوی در شکار کردن غذا نیز تبحر دارد . این ماهی با سوراخ کردن ریشه گیاهان توانایی این را دارد که از دانه آن ها تغذیه کند.
این ماهی ها می توانند قبل از خوردن هرچیزی آن را از هر نوع آلودگی پاکسازی و تمیز کنند . این استراتژی غذا خوردن کمی برای آن ها غیر معمول است اما به راحتی خود را با این شرایط و اکوسیستم وفق می دهند.