فیلم آموزش تولید بلدرچین
انواع روش پرورش بلدرچین
اگر شما قصد فعالیت جدی در پرورش بلدرچین را دارید بهتر است از همین شروع کار نوع و روش کار خود را انتخاب کنید. با انجام این کار می توانید سود بیشتری را از بازار پرورش بلدرچین کسب کنید. به این نکته توجه کنید که مزرعه بلدرچین همانطور که می تواند بسیار سودمند و پر درآمد باشد با کمی بی تدبیری می تواند به ورشکستگی ختم شود.وقتی صحبت از نگهداری بلدرچین میکنیم ابتدا باید مشخص کنیم چه نوعی از پرورش را قرار است انجام دهیم. شما می توانید یک مجموعه کامل نگهداری مولد بلدرچین که واحدهای بلدرچین تخمگذار خوراکی، واحد جوجه کشی بلدرچین، پرورش بلدرچین گوشتی ، تولید و پرورش نیمچه مادر مولد یا تخمگذار بلدرچین، تا کشتارگاه و سالن بسته بندی گوشت و تخم بلدرچین و حتی واحد فناوری کود بلدرچین را به عنوان زیر مجموعه ها درخود جای داده باشد راه اندازی کنید. یا یک بخش از مراحل پرورش بلدرچین، مثلا فقط نگهداری بلدرچین تخمگذار را انجام دهید.
حال هر کدام که باشد باز هم شغل پرورش بلدرچین در دنیا به چندین روش به صورت سنتی یا (نیمه صنعتی) و صنعتی و در محدوده های متفاوت درآمدی تقسیم بندی و قابل انجام می باشد که به این ابعاد اشاره می کنیم. ابتدا قسمت های مختلف یک واحد پرورش بلدرچین را مرور میکنیم و به جوانب گوناگون آن، از نکات فنی لازم الاجرا در پرورش و بررسی سود و زیان تا چالش ها و فرصت ها خواهیم پرداخت و سپس یک مجموعه کامل پرورش بلدرچین را بررسی خواهیم کرد.
پرورش بلدرچین تخمگذار خوراکی
پرورش بلدرچین تخمگذار خوراکی از پرطرفدار ترین قسمت های نگهداری بلدرچین در دنیا برای کسب درآمد محسوب می شود. از دلایل آن هم اول بازار فروش خوب و وسیع تخم بلدرچین و دوم نیاز به سرمایه اولیه کم تر برای شروع به کار پرورش بلدرچین تخمگذار نسب به پرورش سایر طیور مثل پرورش کبک و پرورش قرقاول و… است.تخم بلدرچین سرشار از ویتامینهای گروه B و آهن و فسفر بوده و به دلیل عاری بودن از کلسترول مضر برای تمامی گروه های افراد جامعه مفید بوده و امروز مردم به خواص شگفت انگیز تخم بلدرچین پی برده اند، لذا بازار مصرف این محصول هر روز بهتر از روز قبل خواهد بود.
کسب درآمد از پرورش بلدرچین تخمگذار
در ایران سالهاست که مردم به نگهداری و پرورش بلدرچین به صورت تفریحی و یا به عنوان شغل و محل درآمد علاقه مند شده اند و با نگهداری بلدرچین در خانه و فضاهای کوچک هر چند در تعداد کم در پی ایجاد کانال مالی برای کسب درآمد دوم و سوم هستند.
هزینه پرورش بلدرچین تخمگذار
برای ایجاد مزرعه بلدرچین تخمگذار خوراکی هزینه ها به شش قسمت تقسیم می شود.
دسته اول : هزینه های زمین، ساختمان و ابنیه (خرید و ساخت و یا رهن و اجاره)
دسته دوم : هزینه های تاسیسات (هیتر گرمایشی ، کولر، فن ، نور و روشنایی و … )
دسته سوم : هزینه تجهیزات و لوازم پرورش بلدرچین (قفس، آبخوری، دانخوری و…)
دسته چهارم : هزینه خرید بلدرچین تخمگذار
دسته پنجم : هزینه های جاری روزانه مثل خرید دان بلدرچین، دارو و درمان، کارگری ، آب، برق ،گاز، حمل و نقل و…
دسته ششم: هزینه های مارکتینگ (بسته بندی، لیبل ، تبلیغات و بازاریابی و …)
فضای مورد نیاز پرورش بلدرچین تخمگذار
یک بلدرچین تخمگذار بر روی بستر به حدود 250 سانتی متر مربع فضا نیاز دارد و برای مثال در یک سالن 140 متری می توان 5600 عدد پرنده بلدرچین تخمگذار را بر روی بستر نگهداری کرد. به عبارتی هر متر مربع از کف سالن برای 40 بلدرچین تخمگذار مناسب هست چنانچه پرندگان در قفس بلدرچین تخمگذار استاندارد قرارگیرند، این فضا به 140 سانتی متر مربع کاهش پیدا میکند. با توجه به تعداد طبقات قفس بلدرچین که در حالت استاندارد 4 طبقه بوده و فاصله حداقل 50 سانتی متر بین طبقات رعایت شده باشد. یک سالن 140 متری می تواند 50 متر طول قفس با عرض 90 سانت 4 طبقه را در خود جای دهد، که چیزی حدود 10000 بلدرچین ظرفیت دارد. البته یک مزرعه پرورش بلدرچین تخمگذار به فضاهای دیگری هم نیازمند می باشد. از قبیل انبار نگهداری دان ، که چنانچه مزرعه مجهز به کارگاه ساخت دان نباشد و دستگاه آسیاب و میکسر نداشته باشد و دان روزانه تولید نشود نیازمند آن است تا دان را از کارخانه های دان سازی تهیه و در محل مناسب ذخیره کند. برای هر 1000 پرنده 4 متر مکعب فضای ذخیره سازی لازم است و با توجه به حد اکثر ارتفاع 2 متر برای تجمع گونی های دان 2 متر مربع فضای کف لازم می باشد. حداکثر زمان پیشنهادی برای ذخیره سازی دان در دمای مناسب 15 روز می باشد.
محل دخیره تخم خوراکی بلدرچین
به یک اتاق کوچک با توجه به حجم تولید تخم خوراکی در روز و مدت ذخیره سازی برای عرضه به بازار نیاز دارید. اتاق ذخیره سازی باید مجهز به وسایل سرمایشی لازم باشد و دمای اتاق بین 16 تا 21 درجه سانتی گراد و رطوبت حدود 50 درصد قابل تنظیم باشد.
محل بسته بندی تخم بلدرچین
این اتاق را با میز های کار استاندارد مجهز کنید تا کارگران به راحتی مشغول کار شود. تخم بلدرچین ها قبل از بسته بندی باید تمیز شده و تخم های ترک خورده و بد شکل از خط بسته بندی خارج شوند.
توجه کنید ظروف بسته بندی تخم بلدرچینی که از جنس پی وی سی شفاف بوده در برابر نور خورشید و حرارت آسیب پذیرند لذا در انتخاب محل ذخیره سازی آنها دقت نمایید.
سایر فضاهای مورد نیاز برای پرورش بلدرچین
اتاق نگهبانی، اتاق کارگری، سرویس بهداشتی و حمام، انبار تجهیزات و لوازم یدکی ، انبار لوازم بسته بندی تخم بلدرچین
تاسیسات مزرعه پرورش بلدرچین تخمگذار
مزرعه بلدرچین تخمگذار به حداقل تاسیساتی در باب گرمایش سالن نگهداری پرندگان، سرمایش سالن در فصل تابستان، تهویه سالن شامل هواکش ها و دریچه های اینلنت، کنترلر و یا ترموستات دمای سالن، مخزن و سیستم لوله کشی آب و سیستم روشنایی هوشمند نیازمند می باشد.
انتخاب توان و قدرت هر یک از این تاسیسات با توجه به ابعاد سالن و تعداد پرنده و وضعیت آب و هوایی منطقه جغرافیایی محل پروژه متغیر خواهد بود. و نیاز به محاسبات دقیق قبل از شروع پروژه دارد.
تجهیزات مزرعه پرورش بلدرچین تخمگذار
تجهیزات به دو نوع سبک و سنگین قابل تقسیم هست. تجهیزات سبک پرورش بلدرچین شامل انواع آب خوری ها، دانخوری، تجهیزات توزیع دان، دستگاه سم پاش، پالت ها و ظروف جمع آوری تخم بلدرچین، و همچنین لوازم مورد نیاز اتاق کارگری و نگهبانی است. از تجهیزات سنگین مورد استفاده در مزرعه بلدرچین تخمگذار باسکول یا ترازو توزین دان و قفس بلدرچین تخمگذار است که در انواع اتوماتیک یا مکانیزه و نیمه اتوماتیک و تمام دستی تقسیم می شود. قفس بلدرچین در ابعاد گوناگون 4 طبقه و5 طبقه ، یک طرفه و دو طرفه و … توسط برخی کارخانجات تولید می شوند که برخی از مدل ها به استانداردهای پرورش بلدرچین نزدیک تر و برخی متاسفانه فقط اسم قفس بلدرچین را یدک میکشند.
روشهای پرورش بلدرچین در خانه
برای این که بتوانید با استفاده از پرورش بلدرچین در خانه به سوددهی برسید، باید با روشهای انجام این کسب و کار در خانه به طور کامل آشنا شوید. به طور کلی برای اینکه بتوانید پرورش بلدرچین در خانه را انجام دهید می توانید از سه روشی که در ادامه مطلب به آن اشاره خواهیم کرد، استفاده کنید. شما باید با توجه به میزان هزینه، نوع آب و هوا، موقعیت جغرافیایی و میزان متقاضی یکی از آنها را جهت شروع کسب و کار انتخاب نمایید. استفاده از تخم نطفه دار بلدرچین و دستگاه جوجه کشی، استفاده از جوجه بلدرچین، استفاده از بلدرچین های بالغ سه روش متداولی است که معمولاً با استفاده از آن پرورش بلدرچین در منزل را انجام میدهند. در ادامه مطلب هر یک از روش های گفته شده را به طور مختصر مورد بررسی قرار خواهیم داد.
استفاده از تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی
در این روش از پرورش بلدرچین در منزل شما می توانید با استفاده از تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی پرورش بلدرچین را انجام دهید. در این روش شما تخم های نطفه دار را از مراکز معتبر فروش تخم نطفه دار بلدرچین خریداری می کنید و آنها را بعد از خریداری در دستگاه جوجه کشی قرار می دهید. بعد از قرار دادن تخم نطفه دار بلدرچین در دستگاه جوجه کشی اقدامات لازم را برای تبدیل شدن آن به جوجه را انجام دهید. بعد از تبدیل تخم نطفه دار به جوجه شما می توانید از فروش جوجه ها به علاقمندان به پرورش بلدرچین سود آوری داشته باشید. یکی از متداول ترین روش ها برای پرورش بلدرچین در منزل استفاده از تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی است. توجه داشته باشید برای استفاده از این روش باید ریسک بالایی را بپذیرید. زیرا فاصله تبدیل تخم نطفه دار به بلدرچین بالغ بسیار زیاد است. شما در این روش در بازه زمانی بلندترین به سودآوری خواهید رسید اما سودآوری این روش نسبت به سایر روش ها بیشتر خواهد بود.
استفاده از جوجه های یک یا چند روزه بلدرچین
در این روش شما خطرات ناشی از دستگاه جوجه کشی بی کیفیت و تخم نطفه داره ناسالم را نخواهید داشت! در این روش شما بدون دغدغه جوجه های یک چند روزه بلدرچین را از منابع معتبر خریداری میکنید و بعد از خریداری اقدامات لازم جهت رشد آن را فراهم می سازد. بعد از فراهم کردن اقدامات جوجه های یک یا چند روزه به بلدرچین بالغ تبدیل شده و آماده بهره وری می شوند.
استفاده از بلدرچین های بالغ
آخرین روش برای پرورش بلدرچین در منزل که می توانید با استفاده از آن به سودآوری برسید، استفاده از بلدرچین بالغ است. با استفاده از بلدرچین های بالغ به راحتی هرچه تمام تر می توانید تولید تخم نطفه دار را انجام دهید و با فروش آن به سوددهی دست پیدا کنید. فروش محصولاتی مانند تخم بلدرچین و گوشت بلدرچین نیز می تواند با استفاده از این روش به دست بیاید. شما با توجه به هدفی که دارید می توانید یکی از روش های گفته شده را انتخاب کنید و با استفاده از آن به کسب درآمد بپردازید.
توجه به فضای مناسب در خانه
یکی از مهمترین نکات در پرورش بلدرچین در خانه داشتن فضای کافی است. چنانچه شما فضای کافی در خانه را نداشته باشیدT قطعاً در هنگام پرورش بلدرچین با سختی های فراوانی همراه خواهید شد. بلدرچین ها زمانی که سر از تخم بیرون می آورند به فضای زیادی احتیاج دارند. یا به این نکته توجه کنید که بلدرچینهای نر نمی توانند مدت زمان زیادی را در فضای کوچک و در کنار هم زندگی کنند. اگر می خواهید پرورش بلدرچین در منزل را انجام دهید توصیه میکنیم از قفس استفاده کنید. داشتن چهار قفس استاندارد در پرورش بلدرچین بسیار کارآمد است. اگر این امر به بهترین شکل انجام نشود به طور قطع شما به سوددهی مناسبی نخواهید رسید. توجه داشته باشید هر بلدرچین حداقل به ۳۰ سانتی متر مربع فضا نیاز دارد تا بتواند به بهترین شکل رشد خود را پیگیری کند. فضای کوچک باعث استرس بلدرچین ها می شود. هرچه استرس بلدرچین ها بالاتر برود میزان پروار شدن از لحاظ گوشتی و تخم گذاری کاهش می یابد.
آیا پرورش بلدرچین در خانه میسر است؟
اگر در پی این سوال هستید که که آیا میتوان پرورش بلدرچین را در منزل انجام داد؟ باید بگوییم این سوال شما با جوابی همراه است که میتواند موجب خشنودی شما گردد. بله می توان پرورش بلدرچین در خانه را به عنوان کسب و کار در نظر گرفت و با پرورش بلدرچین در خانه از هزینه های بسیار زیادی صرف نظر کرد.
اولین شرط برای پرورش بلدرچین در خانه داشتن مکانی مناسب برای شروع کسب و کار است. در این مواقع می توانید از پشت بام، حیاط منزل، زیر زمین و یا هر فضای دیگری که بتوانید قفس را در آن جای دهید، استفاده کنید. یکی دیگر از مهمترین نکاتی که برای پرورش بلدرچین در خانه باید آن را کنترل کنید، فضولات بلدرچین است. معمولا فضولات بلدرچین که به صورت سنتی پرورش داده میشوند، بسیار بوی بدی دارد. برای رهایی از این کار می توانید محیطی را انتخاب کنید که دور از محیط ساختمانی باشد و یا از قفس را جایگزین بستر نمایید. با استفاده از قفس بلدرچین هر چند وقت یکبار به طور سریع و آسان زیر بلدرچین ها را تمیز خواهید کرد.
مکان پرورش بلدرچین در خانه باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
بلدرچین ها به راحتی می توانند پرواز کنند و از پشت بام و یا حیاط خانه شما فرار نمایند. شرایطی را فراهم کنید تا موجب فرار بلدرچین ها نشود. در طول شبانه روز باید این پرنده از تغذیه و آب سالم استفاده کند. محیطی را انتخاب کنید که در آن به آب شرب دسترسی داشته باشید. محیط زندگی که برای پرورش بلدرچین در خانه در نظر گرفته اید، باید به دور از عوامل استرس زا باشد تا بر روی رشد و تخم گذاری بلدرچین تاثیر منفی نگذارد.
فضای مورد نیاز برای پرورش بلدرچین در خانه
برای اینکه بتوانید بلدرچین ها را در خانه پرورش دهید باید فضای مورد نظر برای زندگی راحت آنها فراهم کنید. معمولاً برای پرورش ۲۰۰۰ قطعه بلدرچین به روش سنتی سالنی به میزان ۶۰ متر احتیاج دارید. اما اگر پرورش بلدرچین در خانه را به وسیله قفس انجام دهید، میتوانید هزینه های خود را به طور چشمگیری کاهش دهید. معمولاً کسانی که از فضاهای اندکی برای پرورش بلدرچین در منزل استفاده میکنند، استفاده از قفس را سرلوحه کار خود قرار میدهند.
با استفاده از یک قفس بلدرچین ۵ طبقه می توانید ۱۶۵ تا بلدرچین را به راحتی هرچه تمام تر پرورش دهید. در روش سنتی به ازای هر ۲۰ قطعه بلدرچین شما باید یک دانخوری و آبخوری تعبیه کنید. توجه داشته باشید برای اینکه بیماری و ویروسی ها از بلدرچین ها به یکدیگر سرایت نکند، باید دانخوری و آبخوری را هر سه روز یک بار تمیز کنید.
دمای و رطوبت مناسب برای محیط پرورش بلدرچین در خانه
کسانی که دوست دارند پرورش بلدرچین در منزل را تجربه کنند باید دمای بین ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتیگراد را برای بلدرچین ها فراهم سازند. این دما برای جوجه بلدرچین ها بالا است. برای جوجه بلدرچین ها باید دمای ۳۷ درجه سانتیگراد را در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که در دو هفته اول باید نور را به صورت ۲۴ ساعته برای بلدرچین ها فراهم سازید.
تغذیه بلدرچین ها برای پرورش در منزل
برای بلدرچین هایی که تازه متولد می شوند از استارتر به عنوان غذا استفاده میکنید. انواع پلت ها و کنسانتره را نیز در جیره غذایی بلدرچین های بالغ میتوان جای داد. اگر دوست دارید غذای کاملی برای پرورش بلدرچین در منزل در نظر بگیرید، حتما از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها استفاده کنید. هر چه مواد افزودنی مانند ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئینی در جیره غذایی بلدرچین ها بیشتر باشد، می توانید به کیفیت بالاتری در محصولات این پرنده دست پیدا کنید. توجه داشته باشید هر بلدرچین در روز باید ۴۰ گرم دان مصرف کند و این ۴۰ گرم باید روزانه در سه بعد با آن داده شود. ب
نکات مهم برای پرورش بلدرچین در منزل
- محیطی که در آن بلدرچین را پرورش میدهید باید بدون از عوامل استرس زا و حیوانات خانگی مختلف باشد
- بلدرچین های تخمگذار در طول شبانه روز ۱۴ و ۱۶ ساعت احتیاج دارند
- برای تامین نور می توانید به غیر از پروژکتورها و نورهای مصنوعی استفاده کنید
- برای این که بتوانید جوجه کشی بلدرچین ها را در خانه انجام دهید توصیه می کنیم از دستگاه های جوجه کشی استفاده کنید
- قبل از خرید بلدرچین حتما به سالم بودن و بیمار بودن آن توجه کنید
- به ازای 5 بلدرچین ماده یک بلدرچین نر در نظر بگیرید
نحوه جوجه کشی بلدرچین در خانه
توجه داشته باشید بلدرچین یکی از پرنده های است که میتواند بر روی تخم خود بخوابد و با کرچ شدن جوجه کشی طبیعی را انجام دهد. چنانچه شما نتوانید بلدرچین را ترغیب به کرچ شدن کنید، می توانید از دستگاه های جوجه کشی استفاده نمایید.کار با دستگاه های جوجه کشی بسیار ساده است و می توانید به آسانی هرچه تمام کرد جوجه کشی بلدرچین را در خانه به وسیله آن انجام دهید.
دوره جوجه کشی بلدرچین معمولا بین ۱۷ تا 23 روز به طول خواهد انجامید. در هنگام جوجه کشی باید دمای مناسب برای رشد تخم های نطفه دار را که بین 37.5 تا 37.2 است را فراهم کنید. توجه داشته باشید دمای کم و یا زیاد می تواند دچار اختلال در رشد نطفه در درون تخم شود. رطوبت مناسب برای جوجه کشی بلدرچین ۶۰ درصد و در روزهای پایانی ۷۵ درصد است. تخم بلدرچین باید همیشه در حال چرخش باشد تا نطفه به داخل تخم نچسبد.
جوجه کشی بلدرچین در خانه از ابتدا تا انتها
ابتدا باید دستگاه جوجه کشی را تهیه کنید؛ سپس بعد از آن تخم نطفه دار را خریداری نمایید. دستگاه و تخم خود را با یکدیگر ضدعفونی کنید. تخم های نطفه دار را گرم کرده و آنها را در داخل دستگاه میچینید. دما، رطوبت و تهویه دستگاه را تنظیم کرده و دستگاه را روشن می کنید. بعد از زمان معین شده تخم ها را به دوره هچر تغییر دهید و بعد از آن می توانید بین 24 تا 48 ساعت شاهد به دنیا آمدن جوجه بلدرچین باشید.
وسایل مورد نیاز برای پرورش بلدرچین در خانه
اگر میخواهید پرورش بلدرچین در خانه را انجام دهید، باید وسایل مورد نیاز آن را نیز فراهم کنید. از جمله وسایل مورد نیاز برای پرورش بلدرچین در منزل میتوان به قفس، دانخوری، آبخوری، تغذیه مناسب و فضایی مناسب برای پرورش نام برد. تمام موارد گفته شده را می توانید با استفاده از قفس بلدرچین سایت پرآور صنعت فراهم کنید.
مجوز پرورش بلدرچین در خانه
اگر مایلید پرورش بلدرچین در منزل را انجام دهید، باید آگاه باشید که برای پرورش این پرنده در خانه به مجوز احتیاج دارید یا نه! مجوز پرورش بلدرچین در خانه فقط برای ده هزار قطعه بلدرچین به بالا صادر می شود و برای ۱۰ هزار قطعه به پایین نیاز به دریافت مجوز نیست.
چه بیماری هایی پرورش بلدرچین در خانه را تهدید می کند؟
یکی از مهمترین نکاتی که می تواند سود پرورش بلدرچین در خانه را به کمترین میزان خود برساند، بیماری است. چنانچه نتوانید بیماری های موجود در پرورش بلدرچین در خانه را بشناسید هرگز نخواهید توانست از شیوع و اتلاف آنها جلوگیری کنید. در این قسمت به بیماریهایی خواهیم پرداخت که اکثر بلدرچین ها در هنگام رشد در فضای منزل با آنها دست و پنجه نرم می کنند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
بیماری نیوکاسل
بیماری نیوکاسل یکی از شایع ترین بیماری هایی است که می تواند پرورش بلدرچین در خانه را تهدید کند. این بیماری با علائمی چون خس خس کردن، نفس نفس زدن، آبریزش بینی و بی اشتهایی همراه می شود. برای اینکه بتوانید بیماری نیوکاسل را درمان کنید می توانید از قطره های چشمی و واکسن استفاده نمایید.
بیماری آنفولانزا
یکی از بیماری هایی که بین بلدرچین و انسان مشترک می باشد، بیماری آنفولانزا است. هنگامی که بلدرچین به این بیماری مبتلا میشود تمامی مجاری تنفسی آن درگیر خواهد شد. آبریزش چشم ها و کبودی سر و گردن از علائم این بیماری به شمار می رود. توجه داشته باشید بلافاصله بعد از ابتلای بلدرچین به بیماری آنفولانزا آن را از سایر بلدرچین ها جدا کنید و در صورت مداوا نشدن آن را دفع نماید تا سایر بلدرچین ها به این بیماری دچار نشوند.
بیماری مارک
بیماری مارک جزء بیماری های عصبی در بلدرچین ها به شمار می رود. بیماری مارک در بلدرچین ها علائمی چون فلج شدن بال ها و پا و گردن دارد. برای جلوگیری از بیماری مارک در بلدرچین می توانید در بیست روزگی به آنها از ناحیه گردن واکسن تزریق نمایید.
آبله
ابله نیز جزء بیماری های خطرناکی است که بیشتر بر روی ظاهر بلدرچین ها تاثیر می گذارد. این بیماری علائمی چون تاول بر روی تاج و سایر نقاط بدن این پرنده دارد. برای جلوگیری از بیماری آبله در بلدرچین ها می توانید در سن شش الی هشت هفتگی به آنها واکسن تزریق نمایید.
بازاریابی مهمترین اصل در سود پرورش بلدرچین در خانه
بسیاری گمان می کنند با به پایان رساندن رشد بلدرچین در خانه میتوانند به سوددهی برسند. اما یک غول بسیار بزرگ به نام عرضه محصولات در پیش روی آنها قرار دارد. شما باید با استفاده از بازاریابی و در نظر گرفتن سلیقه مخاطبین خود محصولات را با بهترین کیفیت و تنوع به بازار عرضه کنید. چنانچه نتوانید رضایت مشتریان و مخاطبین خود را به دست آورید پرورش بلدرچین در خانه هیچگونه سودی برای شما در بر نخواهد داشت. برای اینکه بتوانید بهترین بازخورد را در این زمینه بگیرید توصیه ما به شما این است که از افراد متبحر در این زمینه استفاده کنید. توجه داشته باشید در ابتدای امر نیازی به مشتریان بسیار زیاد نیست میتوانید به صورت کم کم به مخاطبین خود اضافه نمایید.
…