نام محصول : کتاب مقاصد الاحان
نویسنده : عبدالقادربن غیبی حافظ مراغی
مترجم : تقی بینش
خواجه عبدالقادر از موسیقی شناسان آذربایجان است.
در تاریخ بیستم ذیقعده754 در مراغه متولد و تربيت شده است. در چهار سالگی به مکتب رفته و در 8 سالگی حافظ قرآن گردید.
از این که حدود تحصیلات عبدالقادر چقدر بوده است اطلاعی در دست نیست ولی کتاب مقاصد الاحان نشان می دهد که علم متداول در زمان خود را دارا بوده و موسیقی را از پدرش یاد گرفته است.
در فاصله سالهای 800تا 802 عبدالقادر در تبریز و در دستگاه میرانشاه پسر تیمور بوده است.
نظر به فطرات اصلی, به تحصیل علوم ریاضی و فن موسیقی بیشتر از فنون دیگر مایل بوده است. تمام کتب مدونه از متقدمین و متاخرین را که در این علم دسترس او بوده است همه را جمع آوری و مطالعه کرده و پس از اينكه به جزئیات این فن واقف گشته, کتاب هايی ترجمه و تالیف كرده و در اختراع نغمات مهارت فوق العاده به هم رسانیده است و بدين ترتيب از مشاهیر موسیقی شناسان عهد خود گردیده است.
شخصیت عبدالقادر ترکیبی است از موسیقی و شعر و خط و تحقيق یا نمونه ای از تربیت های قدیم.
خواجه عبدالقادر آخرین موسیقی دان بزرگ بود, عود خوب می نواخت و در ساختن تصنیف استاد بود. وي مکرر در کتاب مقاصد الالحان اسم تنصیف ها و آهنگ های خود را ذکر می کند و خواننده را براي اطلاع بيشتر به كتاب ديگر خود كنزالالحان مراجعه ميدهد اما متاسفانه از این کتاب نفیس که در آن عبدالقادر تصنیف های خود را به خط مخصوصی نوشته بوده است نسخه ای در دست نیست و ما نمی توانیم درباره خط موسیقی او که در واقع کار نت امروز را می کرده است اظهار نظر کنیم.
استفاده ازآهنگ ها و نت های عبدالقادر هنوز در بین ترک ها متداول است.
عبدالقادر خطوط ریحان و ثلث و نسخ و رقاع و توقیع بسيار مسلط بوده و در مرتبه اعلی نوشته است.
از تالیفات مهم عبدالقادر ميتوان به موارد زير اشاره كرد:1-جامع الالحان كه یکی از مهم ترین کتاب های وي به شمار مي رود. 2-مقاصد الالحان 3-کنز الالحان که متاسفانه نسخه ای از آن در دست نیست.
عبدالقادر طبع شعر نیز داشته و نمونه اشعار او در مقاصد الالحان و بعضی از کتابها آمده كه در آنها عبدالقادر تخلص نموده است.
سرانجام خواجه در تاریخ 837 بعد از گذراندن عمر خود در راه خدمت به بشريت در شهر هرات از مرض وبا در گذشت و در آن جا مدفون است.